luni, 20 august 2012

Marian DUSAN: Nu trebuie sa spunem NU investitorilor

RBA atrage atentia ca impunerea unor conditii nejustificate investitorilor va scadea si mai mult cuantumul investitiilor straine in Romania. Pentru relansarea Romaniei si asigurarea unui climat economic competitiv este nevoie ca deciziile adoptate de partile implicare sa fie minutios calculate si prioritatile trebuie stabilite cu discernamant.

 

“Pozitia guvernului Ponta si conditiile impuse posibililor investitori prin prioritizarea pastrarii locurilor de muncă risca sa reduca prezenta capitalului strain in Romania. In conditiile in care investitiile straine in Romania au scazut in primul semestru al anului 2012 cu 30% fata de prima jumatate a anului trecut si nu se intrevede o crestere spectaculoasa a acestora, este periculos sa impunem investitorilor conditii nejustificate“, crede Marian Dusan, presedintele Asociatiei RBA.

 

Multe dintre companiile in care investitorii straini ar putea sa plaseze capital atat de necesar economiei tarii noastre sunt ineficiente in mare parte din cauza supradimensionarii angajatilor.

Prin impunerea unor conditii de pastrare a salaritilor si implicit a ineficientei, pretul la care se vor vinde companiile va fi mult mai mic decat pretul la care s-ar putea vinde in conditii normale. Asta deoarece “ecuatia economica se pastreaza, investitorii vor oferi un pret mult mai mic tocmai pentru ca trebuie sa ia in calcul niste cheltuieli mult mai mari”, concluzioneaza Marian Dusan.

 

Asociatia RBA este o initiativa privata, infiintata de catre Marian Dusan, antreprenor, investitor si economist. Organizatia isi propune sa contribuie activ la imbunatatirea mediului de afaceri din Romania si sa accelereze atragerea de investitii in tara noastra. Misiunea membrilor asociatiei este de a pune laolalta antreprenori, investitori, politicieni, societate civila, cu scopul de a reporni motorul economiei romanesti si de a scoate in evidenta modele de succes din business-ul autohton.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu